Ахмет Байтұрсынұлы атындағы гимназияда тамақ дайындау және тарату кезінде жеткізілетін өнімдердің сапасын және санитарлық-гигиеналық талаптарды сақтауды бақылауды жүзеге асыру мақсатында бракераждық комиссия құрылды және жұмыс істейді.
Ахмет Байтұрсынұлы атындағы гимназияда тамақ дайындау және тарату кезінде жеткізілетін өнімдердің сапасын және санитарлық-гигиеналық талаптарды сақтауды бақылауды жүзеге асыру мақсатында бракераждық комиссия құрылды және жұмыс істейді.Бракераждық комиссиясы
тамақ өнімдерін тасымалдау, жеткізу және түсіру кезінде санитарлық-гигиеналық нормалардың сақталуына бақылау жүргізді.
Ас блогының (қойма және басқа да үй-жайларды қоса алғанда) және тамақтану залының санитарлық жағдайын, ыдыс-аяқты жинау сапасы мен сапасын, жай-күйі қаралды.
Күн сайын ас мәзірінің дұрыс жасалуын қадағалады.
Ас блогындағы жұмыстың ұйымдастырылуы қаралды.
Түсетін шикізатты қабылдауды, сақтау шарттарын, өткізу, пайдалану мерзімдерін, аспаздық өңдеуді, тамақ өнімдерін дайындау технологиясын бақылау жасалынды.
Негізгі тамақ заттарындағы оқушылардың физиологиялық қажеттіліктеріне тамақтың сәйкестігі тексерілді.
Ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауын бақылады.
Негізгі азық-түліктерді салу кезінде мезгіл-мезгіл қатысады, тағамның шығуын тексерді.
Дайын тамақтың органолептикалық бағасын жүргізеді, яғни оның түсін, иісін, дәмін, конситенциясын, қаттылығын, шырынын анықтады.
Дайындалған тамақтану көлемінің бір реттік порция көлеміне және балалар санына сәйкестігін тексерілді.Бракераж комиссияның отырысы өткізілді. <iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fshkola306Shu%2Fposts%2Fpfbid02nNrhoF2At7o2nma7gJz1iP3jmx224oCDeL3exWqwJw1YkjwGn2fDnQunYKL1aFGEl&show_text=true&width=500" width="500" height="250" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>
Комментариев нет
Просмотров: 35